začini # začinsko i samoniklo jestivo bilje # recepti # hrana i zdravlje # blog

Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Začini

Anis je sjeme biljke Pimpinella anisum koja dolazi iz Apiceae obitelj tj. obitelji mrkve, a srodna je kopru, kuminu i komoraču.
Bosiljak je list Ocimum basilicum, lisnate biljke jarko zelene boje, podrijetlom iz Indije i Jugoistočne Azije gdje se smatra svetom pa se koristi i u vjerskim obredima.
Cayenne ili Capiscum je vrlo ljuti žarko crveni papar koji se sprema od različitih tropskih chili paprika koje su svijetlo crvene boje, dugačke od 2-5 centimetara i široke oko 1 cm u promjeru.
Chili je mala ljuta paprika koja se uzgaja u Centralnoj i Južnoj Americi, Indiji i na Dalekom istoku.
Cimet je unutarnja kora tropskog zimzelenog stabla iz porodice Cinnamonum podrijetlom iz Šri Lanke i s juga Indije.
Curry prah podrijetlom je iz južne Azije, to je mješavina više od 20 začina i začinskog bilja koji svojim aromama kreiraju jedinstveni okus ovog začina.
Garam masala je mješavina začina koja se koristi prvenstveno u indijskim, nepalskim i drugim azijskim receptima.
Herbes de Provence je mješavina mediteranskih začinskih trava koje se uzgajaju u francuskoj pokrajini Provansi, koja se nalazi na granici s Italijom.
Italian seasoning je mješavina sušenih talijanskih mediteranskih začinskih trava ili bolje rečeno - raznog mediteranskog bilja.
Kadulja koja se ugl. koristi u kulinarstvu podrijetlom je s podučja Mediterana i sjeveroistočne Evrope, ali se danas uzgaja širom svijeta.
Kardamon je sjemenka tropskog voća koje raste na biljki Elettaria cardamomum iz Zingiberaceae obitelji koja je podrijetlom iz Indije i Jugoistočne Azije.
Klinčići su smeđi, sasušeni, neotvoreni pupoljci cvjetova u obliku čavlića, sa zimzelenog drva Syzygium aromaticum.
Stranica 1 od 4

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.