AnisAnis je sjeme biljke Pimpinella anisum koja dolazi iz Apiceae obitelj tj. obitelji mrkve, a srodna je kopru, kuminu i komoraču.

BosiljakBosiljak je list Ocimum basilicum, lisnate biljke jarko zelene boje, podrijetlom iz Indije i Jugoistočne Azije gdje se smatra svetom pa se koristi i u vjerskim obredima.

CayenneCayenne ili Capiscum je vrlo ljuti žarko crveni papar koji se sprema od različitih tropskih chili paprika koje su svijetlo crvene boje, dugačke od 2-5 centimetara i široke oko 1 cm u promjeru.

ChiliChili je mala ljuta paprika koja se uzgaja u Centralnoj i Južnoj Americi, Indiji i na Dalekom istoku.

CimetCimet je unutarnja kora tropskog zimzelenog stabla iz porodice Cinnamonum podrijetlom iz Šri Lanke i s juga Indije.

CurryCurry prah podrijetlom je iz južne Azije, to je mješavina više od 20 začina i začinskog bilja koji svojim aromama kreiraju jedinstveni okus ovog začina.

GingerĐumbir je gomoljast podzemni korijen višegodišnje suptropske biljke Zingiber officinale koja potječe iz južne Azije, a danas se uzgaja u toploj klimi Indije, Jamajke Kine i Indonezije.

ZačinGaram masala je mješavina začina koja se koristi prvenstveno u indijskim, nepalskim i drugim azijskim receptima.

ZačinHerbes de Provence je mješavina mediteranskih začinskih trava koje se uzgajaju u francuskoj pokrajini Provansi, koja se nalazi na granici s Italijom.

ZačinItalian seasoning je mješavina sušenih talijanskih mediteranskih začinskih trava ili bolje rečeno - raznog mediteranskog bilja.

KaduljaKadulja koja se ugl. koristi u kulinarstvu podrijetlom je s podučja Mediterana i sjeveroistočne Evrope, ali se danas uzgaja širom svijeta.

KardamonKardamon je sjemenka tropskog voća koje raste na biljki Elettaria cardamomum iz Zingiberaceae obitelji koja je podrijetlom iz Indije i Jugoistočne Azije.

Croatian English French German Greek Italian Japanese Portuguese Russian Spanish