SalataSalata od mrkve koju često prodaju žene na tržnicama Centralne Azije, jače začinjena i osviježavajuća.

SalataJednostavno pripremljena salata prikladna za predjelo ili kao dodatak drugim jelima. Dijon senf možete zamijeniti i nekom drugom vrstom senfa.

SalataSalata od piletine i krumpira vrlo je zasitna, možete joj dodati i npr. sitno nasjeckani mladi luk ili drugo povrće.

SalataSalata s tunjevinom brzo se priprema, ukusna je i ljeti se može servirati kao glavno jelo, ili prilog jelima od ribe ili plodova mora.

SalataRuska salata ili salata Olivier obično se priprema u posebnim prigodama i za blagdane.

SalataSalata s rižom i raznim dodacima ukusna je u bilo koje doba godine, a posebno je dobra s tunjevinom. Ljeti ova salata može biti glavno jelo.

SalataSalata od krumpira pripremljena s majonezom i vrhnjem tradicionalno se servira na američkim piknicima i roštiljadama.

SalataGorgonzola je poznati pljesnivi sir podrijetlom iz Italije, koji ima vrlo specifičan miris i okus te stoga obogaćuje svako jelo kojem se dodaje.

SalataSalata od hobotnice najukusnija je u vruće ljetne dane, kad ju možete servirati i kao glavno jelo.

SalataNajidealnije je prvo skuhati goveđu juhu, pa onda od mesa pripremiti ovu salatu - jednim kuhanjem dobijete dva jela.

SalataCezar salata je vjerojatno jedna od najpoznatijih salata na svijetu, napravljena od sviježe zelene salate, Parmesan sira i slanih inćuna/srdela.

SalataSalata od sipa vrlo je ukusna i savršena kao hladan ljetni ručak, a možete biti i kao prilog jelima od ribe ili plodova mora.

Croatian English French German Greek Italian Japanese Portuguese Russian Spanish