PizzaJednostavan recept za tijesto za pizzu koje možete prekriti sastojcima po vašem odabiru (meso, vegetarijanska, ananas, itd).

Sastojci:

1 vrećica ili pola kocke kvasca
1 dcl mlake vode ili mlakog mlijeka
1 žličica šećera
Sol
Maslinovo ulje
Oko 250 g brašna

Priprema:

U mlaku vodu (ako koristite kocku kvasca) ili u mlako mlijeko (ako koristite vrećicu kvasca) umiješajte žličicu šećera te dodajte kvasac. Pokrijte čašu da se kvasac digne.

U veću zdijelu uspite brašno, napravite udubinu u centru te ulijte kvasac nakon što se podigao. Mijesite oko 5 minuta, dodajte brašno ili mlake vode ako mislite da je to potrebno. Tijesto treba biti glatko, ne pretvrdo već elastično. Pokrijte tijesto, pustite ga na toplom mjestu da se još digne (gotovo na dvostruki obujam).

Gotovo tijesto rastegnite rukama na namašćeni pleh za pečenje pizze. Prstima ga još rastegnite da pokrije cijelo dno, a na rubovima ga malo dignite kako bi imali oko 0,5 - 1 cm rub.

Na tijesto složite sastojke koje želite. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici, na 220 C oko 15 - 20 minuta. Ubodite tijesto kako bi ste bili sigurni da je pečeno (na viljuški ne smije biti sirovog tijesta, mora se izvući potpuno suha).

Croatian English French German Greek Italian Japanese Portuguese Russian Spanish