JuhaPileća juha je izvrsna u hladne zimske večeri ili kad se ne osjećate dobro. Standardni su sastojci su kokošje meso, mrkva, celer i peršin.

Luk i lovorov list dodatno pridonose domaćoj aromi juhe.

Sastojci:

Pola male koke
1 veća glavica luka
1 velika mrkva
Četvrtina korijena celera
Par grančica peršina
4 režnja češnjaka
5 zrna papra
2 veća lovorova lista
2 žličice Vegete

Priprema:

Stavite sve sastojke osim Vegete u veći lonac za kuhanje. Nalijte vodu tako da bude skoro do vrha lonca. Kuhajte juhu na jakoj vatri dok ne zakuha. Dodajte Vegetu, smanjite vatru da bude vrlo lagana i kuhajte juhu oko 2 sata. Ako vam previše vode isparava tj. iskuhava, dolivajte povremeno još vode u lonac.

Procijedite juhu kroz cjedilo u drugi lonac. Odvojite kokošku od ostalih sastojaka. Bacite lovorove listove i celerov korijen. Očistite kokošje meso od kostiju i kožice, usitnite ga prstima. Vratite meso u procijeđenu juhu. U mikseru izmiksajte povrće iz juhe sa par žlica juhe kako bi nastao gusti, glatki pire. Dodajte ovaj pire procijeđenoj juhi sa kokošjim mesom. Zakuhajte juhu još jednom. Ako u juhi želite tjesteninu ili rižu, sada ju dodajte da se skuha (rižu prije dobro isperite vodom).

P.S. Ova juha (bez tjestenine) pogodna je za zaleđivanje. Samo ju upakirajte u odgovarajuće spremnike nakon što se ohladi. Zaledite ju. Možete ju odlediti i u mikrovalnoj pećnici.

Croatian English French German Greek Italian Japanese Portuguese Russian Spanish