Vitarona logoTvrtka Rad- Kom d.o.o. je malo obiteljsko poduzeće koje se bavi organskim uzgojem i preradom aronije. U supervoćku ARONIJU su se zaljubili zbog njezinog sveobuhvatnog djelovanja na zdravlje a i dokazane činjenice da je najbolji antioksidans današnjice. Prema mnogim znanstvenim istraživanjima aronija se smatra se najboljim prirodnim lijekom proziv raka, smanjuje razinu koresterola i šećera u krvi, regulira krvni tlak, štiti protiv kardiovaksularnih bolesti i čuva srce. Iznimno je bogata beta-karotenom koji štiti stanice od oštećenja, oči od nastanka mrene, a kožu od opasnih sunčevih opeklina a pored svega pospješuje i izlučivanje štetnih tvari i teških metala iz organizma.

Osobit naglasak stavljaju na organski uzgoj jer organski uzgojena hrana brine za ljude i okoliš pošto je zasnovana na ekološkim principima proizvodnje koji izbjegavaju upotrebu umjetnih kemijskih sredstava (umjetnih gnojiva, pesticida, aditiva i hormona) a cilj joj je održivi sustav poljoprivrede, a o čemu posjeduju EKO certifikat Hrvatskih šuma (HR-EKO-05).

Svoje proizvode od aronije (brend) nazvali su VITARONA, čije značenje dolazi od VIT (vitamini) + ARONA (aronija) tj. vitamini iz aronije, obzirom da je sam plod aronije nositelj gotovo cijele abecede vitamina i minerala po svom sastavu.

Aronija je trpkog okusa a pažljivim i pravodobnim određivanjem termina berbe, kada je prirodni šećer u voću na visokoj razini, kao i nekim drugim čimbenicima (npr. dobro navodnjavanje) može se utjecati na finoću okusa same bobice. Upravo iz tog razloga na taj segment polažu veliku pažnju kako bi proizvodi pored činjenice da su zdravi, bili i maksimalno ukusni za konzumaciju.

Matični sok je najintenzivnijeg okusa ali i djelovanja na zdravlje, to je čista hladna prešavina samog ploda aronije za čiju 1 litru je potrebno utrošiti čak cca 1300-1500 bobica i zato se naziva "dnevna čašica zdravlja". 100 g zrelih plodova aronije sadrži 16 100 ORAC jedinica dok naša dnevna doza, potrebna za zaštitu tkiva iznosi od 3 000 do 5 000 ORAC jedinica, pa ju ta činjenica svrstava u skupinu supervoća.

Čaj je blago trpkog okusa, izrazito je pitak zbog čega ga vole djeca a može se piti do 2L dnevno. Osim toga što jača imunitet izvrsno je rješenje za detoksikaciju jer "čisti" organizam od nakupljenih toksina, uravnotežuje probavu i djeluje protiv celulita. Zato što ne oksidira može stajati nakon pripreme duže vrijeme, te ga je super ponijeti na posao ili van kuće.

Želite li obogatiti nepce a pritom uzeti dozu zdravlja, posegnut ćete za domaćim džemom od aronije spravljanom po starom tradicionalnom receptu ručnog mješanja i kuhanja a komadići voća pridonose bogatstvu okusa.

Žele od aronije je izbor za one koji vole kremaste i mazive teksture jer ne sadrži komadiće voća, praktičan je kao namaz za kruh ili palačinke kojima se svi katkad volimo zasladiti.

Prahom od aronije možete se poigrati kao začinom u slatkim i slanim jelima ili dodavanjem u shake, smoothie ili žitarice. Možete ga pomiješati s medom kao super duo za imunitet i koristiti svugdje - npr. na putu za energiju.

Ukoliko se volite osvježiti prirodnim sokom odabrat ćete sirup od aronije, dobiven od pravog voća bez konzervansa i bojila te ga razblažiti vodom do željene slatkoće. Okus spravljenog soka podsjeća i miriše na slatke maline.

Za svoje proizvode kažu kako imaju jedan poseban sastojak - LJUBAV i pažnju koje stavljaju u njih - u svaku pojedinu bobicu koja im prođe kroz ruke, trud i vjeru da se sav pošten rad isplati te da će kupci takve vrijednosti prepoznati u kvaliteti samih proizvoda. Njihova misija je širenje svjesti o benefitima aronije, organskom uzgoju i orjentaciji na zdravu prehranu kod svih dobnih skupina.

Web stranice i drugi mediji:

www.aronija-vitarona.com.hr
https://www.facebook.com/AronijaVitarona/

 • aronija-mix
 • aronija-obiteljski-paket
 • aronija-paket-uzivanja
 • aronija-zdravi-duo
 • caj-od-aronije-100g
 • caj-od-aronije-200g
 • caj-od-aronije-50g
 • dzem-od-aronije-212g
 • dzem-od-aronije-400g
 • liker-od-aronije
 • maticni-sok-aronija-05l
 • maticni-sok-aronija-1l
 • prah-od-aronije
 • sirup-od-aronije-05l
 • sirup-od-aronije-1l
 • zele-od-aronije
Croatian English French German Greek Italian Japanese Portuguese Russian Spanish