začini # začinsko i samoniklo jestivo bilje # recepti # hrana i zdravlje # blog

Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Recepti antičke Grčke bili su osebujni po specifičnim začinima i dodacima jelu, ali recepti prevedeni na ovim stranicama prilagođeni su suvremenoj gastronomiji i načinu pripreme hrane.

Tradicionalni začini u antičkoj Grčkoj

Garos (u Rimu Liquamen) - slani riblji umak. Možete ga zamijeniti sa soli ili kupiti jedan od orijentalnih ribljih umaka.

Ljupčac (levisticum officinale) - grmolika biljka sa žućkastim cvijetovima. Njeno sasušeno korijenje koristi se kao začin. Ljupčac pomalo nalikuje na celer ili peršin.

Rutvica, ruda - Apiganos (Ruta graveolens) - rutvica ima gorak okus. Može se koristiti sviježa i sasušena.

Skordolasaro (Ferula asafoetida, Silphium, Asafetida, Hing) - biljka koja je zamjena za luk i češnjak, ima snažan okus i miris.

 

Recepti antičke Grčke prilagođeni današnjem načinu kuhanja:

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.